Magnetna terapija

Magnetna terapija

Bezbolna, jednostavna metoda  bez neželjenih efekata i reakcija, ukoliko se koriste dozvoljena magnetna polja za stimulaciju humanog materijala. Pogodna je i za dugotrajnu, višednevnu terapiju delova ili celog  tela. .

Kako deluju magneti

Deluju na gvožđe u hemoglobinu i poboljšavaju cirkulaciju.

Drugi aspekt delovanja je na bela krva zrnca koja su prirodni faktor ozdravljenja. Pravilno orjentisani joni olakšavaju cirkulaciju i time poboljšavaju snabdevanje tela kiseonikom.sve fizičke i mentalne funkcije u organizmu kontroljisane su elektromagnetnim poljima proizvedenim kretanjima jona u telu.

Deluju na poboljšanje imuniteta, protiv otoka i bola. Ubrzanim kretanjem i davanjem energije leukocitima, naročito polarizacijom T-limfocita stimuliše se proces fagositoze ili gutanje uzročnika. Tako se vrlo brzo rešavaju procesi zapaljenja, ali što je još značajnije podiže se nivo odbrane od malignih ćelija tj. stimuliše se imunitet. Na taj način se otklanja sindrom hroničnog umora koji je nastao padom magnetnog polja ćelija imuniteta.

U slučaju neke povrede ili oštećenja tkiva, pozitivno naelektrisani joni idu prema povređenom mestu izazivaući bol i oteklinu. Aplikacijom magntnog polja na povredjeno mesto pomaže se da se povrati normalni elektromagnetni balans.

Magnetno polje relaksira kapilarne sudove, okolne mišiće i konektivna tkiva, omogućavajući povećani protok krvi čime se odstranjuju bol i upala, podstičući ubrzano zarastanje. Efekti magnetng polja naročito su izraženi kod preloma ili naprsnuća kostiju. Magnetno polje delujući stvara strujan polja koja stimulišu brže zarastanje kostiju.

Svetska zdravstvena organizacija priznala je stimulaciju tačaka 1979. godine kao ravnopravnu metodu koja daje rezultate. Bioaktivne tačke su nervni završeci na površini tela – kože. Tradicionalna medicina nastoji podsticanjem bioaktivnih tačaka da podstakne i pobudi vitalni organ (žuč, srce, jetru, štitnu žlezdu, bubreg…) na normalan rad. Stimulacija je dejstvo magneta na nervne završetke (bioaktivne tačke) na površinu kože.

Magnetno polje stvara dipol sa membranama ćelija krvi, pa dolazi do pregrupisavanja jona, tako da krvni elementi postaju elektropozitivni spolja, što omogućava njihovo nesmetano kretanje, bez sudaranja i usmeravanje kroz lumen krvnog suda. Takav način kretanja ne samo što sprečava sudaranje i lepljenje krvih pločica, već usporava taloženje LDL-holesterola i drugih supstanci na njih, pa se tako značajno usporavaju procesi arterioskleroze. Tako je magnetoterapija našla primenu kod svih bolesti krvnih sudova (hipertenzija, angina pektoris i infarkt srca, šlog), kao i kod mnogih drugih bolesti koje imaju komplikacije na krvnim sudovima (šećerna bolest).

Ovaj unos je objavljen u magneti i lecenje. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj