Biomagnetizam i magnetoterapija


                                  Magnetna energija je strukturalna energija                        univerzuma

Kao jedna od četiri fundamentalne sile prirode, zajedno sa gravitacijom, nuklearnom energijom i radioaktivnom energijom, elektromagnetizam je po definiciji ekvivalent konceptu QI tradicionalne kineske medicine ili istočno- indijskoj definiciji Prane. Ovi koncepti su ono što mnogi u zapadnjačkim civilizacijama nazivaju životnim silom.

Hiljadama godina ljudska vrsta iskorišćava korisnu snagu magnetizma, znajuć malo o specifičnim razlozima njenog funkcionisanja ili o efektima koje je kreirala, ali primećujući da mogu biti postignuti izlečujući rezultati.

Najstarija upotreba magnetnih snaga je otkrivena u Africi, gde je bilo pronađeno Afričko nalazište magnetita više od 100.000 godina staro.
U antičkoj Grčkoj, Aristotel je bio prva osoba u poznatoj istoriji koja je govorila o terapeutskoj koristi prirodnih magneta njegovog vremena.
Poznato je da je Kleopatra nosila magnetni nakit i magnetni kamen na čelu kako bi održala poznatu lepotu i zdravlje.
Bezpredmetno, većina starih civilizacija uključujući Arape, Indijance, Egipćane i Kineze upotrebljavala je magnetne stene za izlečenje.

Magnetno polje zemlje ima jačinu 1/2 Gausa. Jačina magnetnog polja izražena u jedinici merenja (Gaussima) i u direktnoj je proporciji sa ukupnom masom magneta. Uzimajući to u obzir možemo zaključiti da je 1/2 Gaussa zemljinog magnetnog polja u odnosu prema ukupnoj masi zemlje veoma značajna. Činjenica je da je neophodno za život.

Zemlja je okružena magnetnim poljem i naša tela slobodno apsorbuju magnetnu energiju iz mnogih izvora. To magnetno polje se odražava na ljude,životinje, biljke i stvari. To je bazična životna sila koja se nalazi svugde u prirodi. Prirodna električna strujanja podržavaju ritam svih živih ćelija na zemlji. Bez te sile ljudi ne mogu opstati.

Međutim naučnici su dokazali da je zemljino magnetno polje oslabilo u svom intenzitetu i da dalje kontinuirano slabi. Istraživanjima je dokazano da je u zadnjih 1000 godina magnetno polje oslabilo 50%.dok je u zadnjih 156 godina otkad se meri magnetno polje zemlje ono oslabilo 8%.

Ljudsko telo se sastoji od velikog broja ćelija. Ćelije se neprestano obnavljaju i odgovorne su za održavanje našeg tela zdravim. Metabolizam je proces pomoću kojeg ćelije stvaraju energiju. Ta je energija potrebna za funkcionisanje našeg tela. Neophodna je za naš život. Naše ćelije imaju pozitivni i negativni elektromagnetni
naboj Kada su dva pola (pozitivni i negativni) jednaki po snazi, ćelije su u ravnoteži. Kada su ćelije u ravnoteži, naše telo ostaje zdravo.Održavanje ravnoteže je neophodno, jer u protivnom rezultat je bolest. Nauka nam  govori da je magnetna energija neophodna da precizno reguliše aktivnost svake ćelije.To je sila koja aktivira formiranje i delenje ćelija. Kada je aktivnost ćelija normalna (kada funkcioniše onako kako je predviđeno) to osposobljava sve organe našeg tela da funkcionišu na optimalnom nivou. Kada se ovo događa, mozak šalje pulseve elektromagnetne energije kroz nervni sistem da napuni energijom ćelije i ojača polarizovana polja. Kada je ta energija oslabljena ili blokirana, telo se ne može regenerisati i mnogobrojne slabosti se mogu pojaviti. Magnetna energija mora biti prisutna u našem telu da bi održali zdravlje i da bi se proces samoizlečenje pojavio
kada smo bolesni.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u magneti i lecenje. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s