Kako i zasto deluje magnetoterapija na nas organizam

Telesne tecnosti pod uticajem magnetnog polja postaju vise bazne, a poznato je da bazna tecnost fizicki moze preneti vise kiseonika nego tecnost cija PH vrednost ide prema kiselosti. Naucnici su ustanovili da telesne tecnosti zdravih ljudi imaju visoku PH vrednost  dok telesne tecnosti bolesnih ljudi  postaju kisele nizak PH factor.

Povecanjem PH vrednosti, izvancelijske tecnosti lakse prodiru u celije kako bi je snabdele neophodnim zivotnim sastojcima. Tako celije bolje funkcionisu u baznom rezimu, bivajuci bolje snabdevene kiseonikom I hranom sto za posledicu ima zdravije I normalnije funkcionisanje celog organizma.

Celijski potencijal je elektricni potencijal s kojim celije odrzavaju za zivot vazne funkcije(homeostazu)Kod zdrave osobe on iznosi  oko 700mV. Kalijum I natrijum joni su pozitivni I kao takvi oni prolaze kroz celijsku membranu. Kod akcijskog potencijala (npr bol) unutar celijski proctor je obasut  pozitivnim jonima.Aktivni transport kroz Ka I Na pumpe iziskuje 30%-70% ukupne energetske potrebe celija.Kroz smetnje metabolizma ili pomanjkanje energije(neispravan celijski potencijal)transportna sposobnost ce biti smanjena.Potencijal membrane kod celija raka je znatno ispod 70 mV.

Godine 1990. Dr Ulriche Warnke je dokazala da se cirkulacija I snabdevanje kiseonikom povecava nakon samo 2 minute izlaganja povisenom magnetnom polju. To dokazuje kako je magnetno polje Zemlje utice na cirkulaciju krvi u telu.

Nase celije imaju pozitivni I negativni elektromagnetni  naboj. Kada su dva pola (+ I -) jednaki po snazi, celije su u ravnotezi. Kada su celije u ravnotezi  nase telo ostaje zdravo. Odrzavanje ravnoteze je bitno za odrzavanje zdravlja. Nauka govori kako magnetna sila precizno regulise aktivnost  svake celije. Ta sila utice na formiranje I delenje stanica. Kada je aktivnost celija normalna to utice na organe celog organizma da rade na svom optimalnom nivou.U tom procesu mozak salje impulse elektromagnetne energije kroz zivcani sistem da napuni celije energijom I ojaca polarizovana polja. Kada je tok tih impulsa oslabljen ili blokiran telo se ne moze regenerisati kako treba I pojavljuju se mnoge slabosti. Magnetna energija mora biti prisutna u nasem telu da bi odrzali zdravlje ted a bi se proces samoizlecenja pojavio kada nastupi bolest.

Ukratko receno magnetna sila deluje na dva nacina:

Poboljsava snabdevanje telesnih celija hranljivim sastojcima I ostalim sastojcima neophodnim za zivot!

Kako ?  Povecavajuci baznost telesnih tecnosti sto je jedna od glavnih stvari zdravog funkcionisanja organizma.

Podrzava nesmetanu regeneraciju celija!

Kako?  Odrzavanjem elektromagnetne ravnoteze celija I zivcanog sistema.

Magnetoterapija deluje postepeno, najpre obnavljajuci  celijske funkcije postepenim ispoljavanjem delovanja prema napolje, zaokruzujuci poboljsanje funkcionisanja celog organizma.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u magneti i lecenje. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s