Magnetna terapija je i za zdrave ljude

 

Magnetnu terapiju mogu primenjivati svi ljudi

Podsvesno, većina nas vezuje značenje reči terapija za lečenje. Istina je da ona može biti preventivna, za stabilizaciju tkiva ili procesa, pripremu za napore, itd.Dokazano je da je magnetno polje zemlje magnetna snaga koja utiče na svako biće. To magnetno polje se bitno  smanjilo u poslednjih 500 godina za oko 50%, i sada je njegova jačina samo cca. 0,5 Gausa.

Razlozi za smanjenje magnetnog polja su što smo mi, ljudi, današnjim modernim životom  – zagađivanjem zemlje, okruživanjem gvožđem i betonom, kompjuterima, televizorima, mobilnim telefonima, automobilima, vozovima i avionima – smanjili prirodni uticaj Zemljinog magnetnog polja.Zbog toga mi danas plaćamo visoku cenu jer se samim tim smanjilo i naše magnetno polje. Dr. Kjoiči Nakagava, direktor Isuzu bolnice u Tokiju, je u stručnom članku objavljenom 1976. god. opisao nastanak bolesti usled nedostatka magnetnog polja “sindromom odsustva magnetnog polja”. Ovaj “sindrom” obuhvata: ukočena ramena, bolove u leđima i glavi, fibromialgiju, nesanicu, depresiju, probleme sa probavom i cirkulacijom, kao i sveopšti umor.

Odsustvo magnetnog polja se donekle može uporediti sa efektom nedostatka vitamina.

U prilog tome koliko nam je magnetna energija neophodna za normalno funkcionisanje govore i istraživanja koja su se bavila time šta se dešava sa ljudima koji su duže vreme odvojeni od zemljinog magnetnog polja. Naime, posle povratka ruskih kosmonauta naučnici su zapazili pojavu osteoporoze kao i teških depresija. Ugradnjom veštačkih magnetnih polja u svemirske brodove ovi fenomeni su značajno smanjeni.

Nažalost, magnetizam koji mi proizvodimo unutar tela nije dovoljan. Zbog toga smo potpuno zavisni od spoljašnjih izvora magnetnog polja.

Kako deluje magnetna terapija?

Pod uticajem magnetnog polja poboljšava se cirkulacija krvi i omogućava se bolji prodor kiseonika u ćelije organa i tkiva. Isto tako, eliminišu se i štetne materije i toksini iz organizma.Magnetna terapija pomaže čak i kod teških preloma kostiju, naprsnuća, sportskih povreda, jer utiče na brže zarastanje i smanjenje otoka i bolova, a koristi se i kod lečenja Parkinsonove bolesti i depresije.

Dr. Ulrih Varnke (Ulrich Warnke) je dokazao da se tok krvi i snabdevanje kiseonikom povećavaju nakon samo 2 minuta izlaganja povišenom magnetnom polju.Magnetoterapija deluje postepeno, najpre obnavljajujući ćelijske funkcije postepenim ispoljavanjem delovanja prema spolja, a potom zaokružujući poboljšanjem funkcionisanja celog organizma.

 

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u magneti i lecenje i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s